Voor kerken

De tijd nemen en haast maken

Is er voldoende veiligheid en acceptatie voor homoseksuele, biseksuele en transgender mannen en vrouwen (LHBT+) in kerken en christelijke organisaties? Met die vraag zijn MissieNederland, Verscheurd en LCC de de afgelopen tijd op pad gegaan. We hebben bijeenkomsten gehouden voor vertegenwoordigers van de kerken uit de kleine gereformeerde oecumene, de reformatorische kerken en de evangelische kerken en hun organisaties.

Het sluitstuk van deze rondgang vormde een themadag, of slotconferentie, georganiseerd op zaterdag 2 december 2017 in Amersfoort. Deze bundel, met bijdragen en reflecties van de slotconferentie geeft een goed beeld van deze waardevolle dag en dient als bijdrage voor verdere reflectie.
Want, zoals in het voorwoord valt te lezen:

Wij zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet. Er ontbreken nog goede randvoorwaarden voor het bieden van veiligheid van LHBT+-personen in klein-gereformeerde, reformatorische en evangelicale kring.(…)
Laten we daarvoor de tijd nemen en tegelijkertijd haast maken.

Deze bundel is gratis te downloaden en verspreiden. Aan te bevelen!

Bundel Samen in de naam van Jezus

 


 

Lees hier wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen

Liever persoonlijk contact? We kunnen je op verzoek in contact brengen met collega-voorgangers of kerkelijk werkers. Ook denken we graag met je mee hoe je gemeente te begeleiden in het proces van opstellen van beleid. Neem contact op voor meer informatie. 


 

Kom naar een van onze seminars!

Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!

Agenda of bekijk ons gastenboek Gastenboek