Vader en dochter samen naar het eerste seminar

 

Adri en Rosanne Veldwijk bezoeken het 1e seminar van Verscheurd in Zwolle.vaderdochter

Vader Adri  is reformatorisch opgevoed en maakte later deel uit van de Vergadering van Gelovigen. Nu is Adri kerkloos. Hij is uit gekeken op de kerk en hij is moe van alle taken die hij deed. Adri heeft het verlangen kerk te zijn in zijn buurt en elke dag het geloof te beleven.

Adri’s dochter Rosanne is 3 jaar geleden uit de kast gekomen, gaat naar de CGK en heeft een relatie. Het gezin heeft de liefde voorop staan. Hierdoor is dit gezin niet verscheurd door de geaardheid. Rosanne is actief bij het COC waar ze ‘‘Anders’ in de kerk’ organiseert. Rosanne kent nog wel struggle. Soms is ze bang
dat God haar misschien toch afwijst.

Wat brengt jullie op dit seminar?

Vader Adri zegt resoluut : “Mijn dochter.” Hij kijkt vol trots en liefde naar haar. Rosanne volgt de website Verscheurd al vanaf het begin. Ze is er vanavond bij uit bewogenheid, nieuwsgierigheid en ze wil support geven.

Tijdens het seminar

Vader Adri laat van zich horen tijdens het seminar: “Het is interessant wat Jezus zegt, maar opvallend wat Hij juist niet zegt!  Jezus zegt zelf namelijk niets over homoseksualiteit. Dat maakt dat ik heel voorzichtig ben in het oordelen.”

Na het seminar:

Dit is de eeste avond dat vader Adri in een zaal zit met meerdere anders geaarde gelovigen en betrokkenen. Hij is positief over de avond en geschrokken, dat van alle christelijke homojongeren in Nederland 44 % heeft nagedacht over zelfmoord. Deze vader vindt het belangrijk dat er meer bewustwording komt van alle pijn binnen kerken. Hij vindt het belangrijk dat deze mensen gehoord worden en dat er initiatieven zijn zoals Verscheurd.

Rosanne is onder de indruk van het persoonlijk delen van Marjon van Dam. “Het is een vrouw die haar verhaal en emoties toegankelijk maakt, waardoor je erbij mag zijn.” Verder spreekt het haar aan dat er een andere visie op Bijbelteksten wordt gedeeld.

Bij Verscheurd mogen de verschillen naast elkaar staan.

Kom naar een van onze seminars!

Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!

Agenda of bekijk ons gastenboek Gastenboek