Seminars

Hoe ziet een seminar eruit?

We hopen (als christenen) samen op een open, respectvolle, informele en in sommige gevallen misschien zelfs wel kwetsbare manier na te denken en in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven.

Tijdens de seminar zal er informatie worden gegeven over homoseksualiteit maar zullen er ook zeker persoonlijke verhalen en ervaringen worden gedeeld.

Dit laatste is niet moeilijk, want de seminarleiders zijn zelf homo of lesbisch of zijn naaste-familielid-van. Uit eerste hand kunnen zij vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, maar gelukkig ook over liefde en begrip die ze vonden. En over hun zoektocht in het geloof.

Terwijl sommige christenen geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, voelen anderen zich geenszins bezwaard.

Tijdens de seminar zullen de verschillende Bijbelse visies worden besproken. Verscheurd neemt zelf geen standpunt in over het al dan niet geoorloofd zijn van homoseksuele relaties, maar biedt ruimte om standpunten te delen. 

Het doel van de avond is zodoende juist om verbinding te brengen tussen christenen met verschillende visies, en mensen toerusten in het omgaan met homoseksualiteit in hun eigen omgeving. We willen een goed en vruchtbaar gesprek over Bijbel en homoseksualiteit bevorderen. Niet kijken naar wat ons verscheurd, maar kijken wat ons verbindt.


Heb je nog vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op, wij staan je graag te woord!

Aanmelden is verplicht.
Na aanmelding krijg je van ons per e-mail een bevestiging (let op, deze kan in je spambox terecht komen). In de week voor het seminar ontvang je nog een mail met de laatste informatie. 

Tijd: een seminar duurt doorgaans van 19:30 tot +/- 21:45 uur.

 

Reacties op seminars

Zo nu en dan krijgen wij terugkoppeling van mensen die een seminar van ons hebben bezocht. Deze reacties willen wij jullie uiteraard niet onthouden. Onderstaande vindt je er een aantal.

Marieke

“Al enige tijd ben ik lid van jullie nieuwsbrief en ineens komen jullie “zomaar” bij mij in de buurt langs. Hoewel ik ’s nachts nog moet werken en dus eigenlijk ’s avonds even vóór hoor te slapen, vind ik deze keer dat dat maar over moet gaan. want wat het belangrijkst is , moet als eerste…. en zo komt het dat mijn man en ik toch iets gespannen of eigenlijk gezond nieuwsgierig richting Drachten gaan.

Adri en Rosanne Veldwijk 

Vader Adri zegt resoluut : “Mijn dochter.” Hij kijkt vol trots en liefde naar haar. Rosanne volgt de website Verscheurd al vanaf het begin. Ze is er vanavond bij uit bewogenheid, nieuwsgierigheid en ze wil support geven.

Anne Stekhoven 

Naar aanleiding van een eerdere gespreksavond met het thema: homoseksualiteit in de kerk, besloot mijn kerkelijke gemeente Stichting Verscheurd uit te nodigen. Omdat ik niet aan de eerdere avond had kunnen deelnemen, was ik blij dat ik deze avond wel kon meemaken. Mijn belangstelling komt voort uit een innerlijk proces, wat ik hierbij met jou wil delen.

Sija Hilbrand

Sija Hillebrand is 71 jaar en heeft een gereformeerde achtergrond PKN. Ze bezocht een seminar van Verscheurd in Rotterdam op 23 september en heeft haar bevindingen met ons gedeeld. Deze delen wij graag met jullie.

Kom naar een van onze seminars!

Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!

Agenda of bekijk ons gastenboek Gastenboek