Opgesloten tussen liefde en geloof

27
apr

Opgesloten tussen liefde en geloof

Anderhalf jaar geleden werd Esther verliefd als in een film: kriebels, vlinders en knikkende knieën. En nog mooier: die liefde werd beantwoord. Toch zat ze diezelfde week in tranen bij haar ouders op de bank. Na een lange inleiding vertelde ze dat ze verliefd was op een vrouw. Ze schaamde zich ervoor. Als ze een poos later samen met haar vriendin een seminar van Verscheurd bezoekt, hoort ze daar voor het eerst dat haar relatie met een vrouw voor God oké kan zijn:

‘Een paar dagen geleden was ik samen met mijn vriendin bij een seminar over christenen en homoseksualiteit, georganiseerd door de stichting Verscheurd. Mijn ouders hadden via hun dominee van het evenement gehoord, en nodigden ons uit om met hen mee te gaan. Het was voor het eerst in ruim twee jaar tijd dat ik een christelijke groep bezocht – afgezien van de doopdienst van mijn broertje. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Christenen in mijn omgeving durven zelden een standpunt over het onderwerp in te nemen; meestal geven ze aan ‘niet over homoseksualiteit te willen oordelen’. Dat mijn relatie oké kon zijn voor God, had ik nog nooit iemand horen zeggen’

 

In een artikel voor Oneworld vertelt ze haar hele verhaal. Klik hier om verder te lezen.