Not an issue – Joëlle Bakhuis

25
mrt

Not an issue – Joëlle Bakhuis

Laatst werd ik via social media getipt over een filmpje van een pastor over homoseksualiteit. Er stond een korte uitleg bij, over dat deze pastor was gevraagd voor een conferentie van christelijke leiders een bijdrage te maken over ’the issue of homosexuality’. Ze koos echter voor een andere insteek dan verwacht: ze liet meerdere homoseksuele leden uit haar gemeente aan het woord in haar video, met maar één boodschap:

‘We are NOT an issue, we are the body of Christ’

Briljant! De enige goede insteek voor zoiets en wat een mooi en eerlijk filmpje! Die gaan we zeker op Verscheurd plaatsen!

Maar wacht eens…. Die pastor, die ziet er wel een beetje werelds uit. Vrouw, kort haar, véél tatoeages, hemdje aan… zouden sommige bezoekers van Verscheurd daar moeite mee hebben? En van wat voor gemeente is zij eigenlijk? We willen immers niet geassocieerd worden met vrijzinnige kerken ofzo…. Oei, dan maar niet plaatsen… 

 

Enkele weken later…..

Hmmm… gaat het op deze website juist niet over vooroordelen en verbindend omgaan met verschillen?  Dus dat geldt dan ook voor vrouwelijke, getatoeëerde, hempjesdragende pastors, toch? Of is dat toch een brug te ver? …

Oké mensen: Ze zou misschien niet bij jou of mij op de kansel mogen preken en ik weet eerlijk niet in welke ‘hoek’ van christelijkheid ze kerkt en werkt en wat ze verder nog verkondigt, en ik heb dat ook niet uitgezocht.  Want ze heeft een heel prachtig filmpje gemaakt dat jullie zeker moeten zien  en daarom heb ik groot respect voor haar.

groetjes, Joëlle