Gokmachine Vergelijkbaar Met Mobiel Roulette 2023 Een kenmerk van SlotsN Play Casino dat opviel was de mobiele ervaring. Online Speelautomaten Berekening Het trainingsprogramma van het centrum biedt goedgekeurde gokken specifieke training voor die begeleiders die geïnteresseerd kunnen zijn in dit niveau van erkenning van hun opleiding en vaardigheden. Elektronische Speelautomaten Lijst
Ds. Jaap Ophoff zwaait eerst vrolijk vanachter het keukenraam als ik mijn auto parkeer. Vervolgens komt hij hartelijk naar me toegelopen. Een warm welkom! Ds Jaap Ophoff is predikant van de Opstandingskerk , de vrijgemaakt gereformeerde kerk te Zwolle. Hij vindt het een roeping om het onderwerp homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Ds Jaap Ophoff kwam tijdens zijn studie Theologie in Kampen al in aanraking met homoseksuele medegelovigen , dit onderwerp heeft hem sindsdien ook niet meer losgelaten. Hij wil bijdragen aan een veilige plek voor homo’s in de kerk in het algemeen èn in zijn eigen gemeente. Juist omdat de maatschappij zo enorm verhardt.
“Onze gemeente is de uitdaging aan gegaan om de kerk open te zetten voor mensen met een homoseksuele geaardheid al dan niet met een relatie. Wij zijn daar ook transparant in. Het is voor iedereen open en duidelijk dat onze homoseksuele medegelovigen bij ons een volwaardig lid kunnen zijn. Veel homo’s geloven jammer genoeg dat er voor hen geen plek is en hebben in veel gevallen al de kerk verlaten.”
Er is jarenlang veel gesproken over homoseksualiteit binnen deze vrijgemaakt gereformeerde gemeente. Het gesprek dat ging over het ideaal en de praktijk . Zij hebben verschillende sporen bewandeld :
Hoe duidelijk is eigenlijk de bijbel over geloof en homoseksualiteit?
Wat is de context van wat we lezen en wat herkennen we als hetero’s en homo’s hiervan in deze tijd?
In de bijbel kom je geen homo’s tegen met een duurzame relatie die lid willen worden van de gemeente van Jezus Christus omdat die gemeente bijbelgetrouw is, zoals je ze in deze tijd wel tegenkomt.
Jaap Ophoff ziet wat mensen meemaken in hun leven en dat verschillende mensen heel verschillend reageren op vergelijkbare situaties . “De ene mens kan het dragen en de ander raakt door een vergelijkbaar voorval in een geloofscrisis. De christelijke norm is dat je altijd op God vertrouwt, dat je blij bent en geduldig en dat wat je op je pad krijgt accepteert. Wij vinden het vanzelf sprekend dat dit niet altijd zo werkt voor mensen. In het pastoraat wordt dan met begrip tijd gegeven en soms kost dat jaren..
“Hoe komt het dat wij naar homo’s in de loop der jaren zo de norm en praktijk op elkaar hebben geplakt en wordt verwacht dat zij wèl altijd aan het ideaal moeten voldoen?
Het is niet zo dat we de eer van de ethiek hoog moeten houden uitgerekend bij de homo’s, een minderheidsgroep.” Dat klopt niet is de overtuiging van Jaap Ophoff. “Als de meerderheid iets doet ben je gedekt, als de minderheid zit je in de hoek waar de klappen vallen. Homo’s hebben altijd in die positie gezeten.”
“Ik begrijp andere kerken wel die het wat anders aanpakken en wat stiller. Binnen de traditie is het zo dat de kerk er is voor iedereen, dus hoeven we er niet iets mee is de gedachte. Maar er ligt een geschiedenis waarbij homoseksuelen geen plek en veiligheid hebben ervaren. Er ligt dus een rekening uit het verleden. Ik geloof dat de kerk de verantwoordelijkheid heeft om een correctie toe te passen en hierin expliciet te zijn.”
Wat Ds. Jaap Ophoff persoonlijk geholpen heeft zijn de woorden van Jezus die staan in Mattheus 19:
Wie het vatte kan die vatte het
Dit betekent voor wie dit haalbaar is laat die dit grijpen.
Hij denkt weleens dat dit vergeten wordt ook in gesprek tussen Christenhomo’s over wel of geen relatie. Jezus wijst de route.
Jezus wekt de indruk dat niet voor iedereen hetzelfde haalbaar is en dat herkent deze predikant in de praktijk. Er is een toegevendheid van God m.b.t. bijvoorbeeld scheiding. De nuance van wat haalbaar is, zoals: wel of niet getrouwd blijven en wel of niet celibatair leven. Paulus noemt ook in de Bijbel dat bijvoorbeeld celibatair leven een gave is. Deze tekst helpt Jaap Ophoff te beseffen dat de norm niet altijd voor iedereen haalbaar is. Daarnaast ziet Jaap Ophoff dat, net als ieder mens , de homoseksuele medegelovige wat aan kwaliteiten te brengen heeft binnen de gemeente. Zijn droom is dat de kerken expliciet zich zullen uitspreken voor deze minderheidsgroep.
Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!