Stichting Verscheurd

Deze website is het initiatief van een groepje mensen dat bijeenkwam naar aanleiding van het verschijnen van het boek Verscheurd. Christenen met verschillende overtuigingen en achtergronden en zowel hetero als homoseksueel. Samen willen we op zoek naar manieren om met liefde en respect open in gesprek te gaan over homoseksualiteit.

De 4 speerpunten van Stichting Verscheurd zijn:

  • Openheid: open en eerlijke gesprekken over homoseksualiteit en geloven bevorderen
  • Informatie: d.m.v. goede informatie vooroordelen en onwetendheid wegnemen
  • Verbinding brengen tussen christenen met verschillende overtuigingen ten aanzien van homoseksualiteit en christen-zijn.
  • Ondersteuning voor homoseksuele christenen, hun familie, vrienden en voor leiders

Stichting Verscheurd neemt zelf geen standpunt in over het al dan niet geoorloofd zijn van homoseksuele relaties maar biedt ruimte om standpunten te delen.


Neutraal?

Nee, we proberen niet om ‘neutraal’ te blijven in de discussie over homoseksualiteit en geloven. Dat zou onbegonnen werk zijn. Toch is het niet ons doel een standpunt uit te dragen of te overtuigen. 

Het is vóór alles ons doel om ruimte te creëren voor een open gesprek over homoseksualiteit en geloven. Dat doen we online en in onze seminars en activiteiten. 

De teamleden van Verscheurd hebben verschillende achtergronden en overtuigingen. Maar we zijn één in Jezus en willen Zijn liefde uitdragen. We geloven dat het Gods opdracht is elkaar te blijven zien als familie in Christus, ook als meningen uiteen lopen. 

Op deze site vind je artikelen met diverse achtergronden en overtuigingen. Die vertegenwoordigen niet onze mening, maar hebben allen hun plek in het brede spectrum van het gesprek over homoseksualiteit en geloven. 

Die veelkleurigheid, daar houden we van.


Dit is nog maar het begin…

We willen doorgaan met bevorderen van openheid onder christenen en begrip voor homoseksualiteit vergroten. Ook willen we bereikbaar zijn voor iedereen die een vraag heeft over homoseksualiteit of te maken heeft met homoseksualiteit in zijn omgeving.

Vind jij ook dat het tijd is dat christenen met een verschillende kijk op homoseksualiteit stoppen elkaar te bekogelen en een manier vinden om echt in gesprek te gaan? Ben jij ook voor meer openheid over homoseksualiteit zodat jonge mensen niet onnodig in de kast blijven?

Help dan mee!

Help ons

Wil je meewerken om christenen toe te rusten in het omgaan met homoseksualiteit?  Er zijn heel veel mogelijkheden binnen ons team. Je bent welkom met elke visie en kerkelijke achtergrond. We worden juist blij van meer smaken en kleuren! Stuur ons een berichtje, dan nemen we contact op.

Versterk ons team
 

Nodig ons uit

Wij komen graag ons verhaal vertellen. Samen werken we aan openheid over homoseksualiteit. Neem contact op dan vertellen we welke mogelijkheden er zijn.

Nodig ons uit

Ondersteun ons

Wil je ons ondersteunen? We zijn blij met je gift. Daarmee kunnen wij voor anderen klaarstaan en doorgaan met het verspreiden van openheid over homoseksualiteit.

Steun ons

Maak het verschil

Ook in je eigen omgeving kun jij het verschil maken. Lees hier wat jij kunt doen.

Lees meer

Kom naar een van onze seminars!

Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!

Agenda of bekijk ons gastenboek Gastenboek