Auto bidster – Miranda Terpstra

10
jun

Auto bidster – Miranda Terpstra

AUTO BIDSTER

Tegenwoordig heeft iedereen gelukkig een draadloze telefoonverbinding in de auto!”

 

De auto als kerk

Het gebeurt met regelmaat dat ik voor een teamoverleg, interview of andere ontmoeting voor Verscheurd een eind met onze bolide mag rijden. De auto is voor mij dan een soort kerk. Ik luister er naar gospel en praat honderduit met God. Dankzij al dat handsfree bellen val ik tegenwoordig niet op bij de stoplichten als ik mijn mond niet stilhoudt.  We praten lachen en huilen samen wat af in de wagen.  Enkel is mijn verbinding niet via GPS maar direct naar de Almachtige.

In gedachten rijdt Hij gewoon met me mee en zit Hij naast me. Ik kan Hem alles voorleggen en zegen vragen over wat komen gaat. Als we dan klaar zijn met gesprek en soms ook samen stil zijn,  dan scheurt Hij in mijn beleving vooruit om vast voorbereidingen te treffen. Kortom zo n rit is nooit eenzaam. Maar eerder gezellig zo keuvelend saampjes. Ik vind het ook fijn te weten dat Hij alweer in de deuropening op  me wacht als ik aan kom.

Gegeven visie

Ik blijf me daarna altijd verwonderen als er opeens mooie ideeën ontstaan in het team , of er een nieuwe ingang komt waar wij ons werk kunnen brengen. Het is zo gaaf dat we als Verscheurd al regelmatig kerken adviseren wanneer er iemand uit de kast komt of wanneer ze beleid willen aanpassen, op scholen voorlichting geven en individuele gesprekken mogen voeren voor openheid, steun en hulp. Ons team heeft visie en naar mijn idee gegeven visie.

Hoog op Zijn agenda

God heeft dit onderwerp duidelijk hoog op Zijn agenda want vanuit meerdere hoeken komen initiatieven voor de gelovige homoseksuele medemensen. Waar  het gesprek jaren geleden nog  kerken in tweeën splitsten, wordt het nu veelal gevoerd op respectvolle en lerende wijze. Zo startte er onlangs bijvoorbeeld onder de vlag van het COC Groningen Drenthe een werkgroep geloof. Zij organiseren bijbel studie maar ook gezamenlijk kerkbezoek, waarvan het laatste uiteraard ook bijdraagt aan de zichtbaarheid van LHTB ers in de kerk. Ze tonen hiermee dat ze, net als ieder mens, ten diepste gekend willen worden door God. Ik word heel blij als ik zulke initiatieven zie ontstaan en er wegen worden gezocht naar verbinding en verdieping naar en met elkaar.

Lankmoedig in een snelle Ferrari sjeesen

Zoals ik in gedachten  God vooruit zie scheuren na een gesprek van mij als mens tot God en andersom, zo scheur ik soms ook op Hem vooruit. Ik zie Hem dan lachend voor me wanneer Hij me even in mijn kraag vat dat het nog niet Zijn tijd is voor hetgeen waar ik zo n passie voor heb. Lankmoedigheid oftewel geduld zijn duidelijk (nog) niet mijn kernkwaliteit.  Sinds ik met Hem op weg ben rondom het onderwerp Homoseksualiteit en geloof heb ik al veel mogen leren en ben dankbaar wanneer ik in de kraag wordt gegrepen of mij op liefdevolle wijze wordt getoond hoe om te gaan met communicatie en  relatie .

Het is werkelijk nooit saai op Zijn weg , al zou ik soms graag in een snelle Ferrari naar het eindpunt sjeesen…. Een rit in de Seat met genoeg tijd om  van de mooie diversiteit in  luchten en landschappen genieten heeft ook zeker wat.

Alles op Zijn tijd